streda 30. novembra 2011

SEZÓNA 2018/2019

Táto sezóna mala byť najsledovanejšou v doterajšej histórii klubu. Môžem ju však nazvať Pohárová katastrofa. Hoci sme sa zúčastnili troch pohárov, ani v jednom sme nepostúpili do ďalšieho kola. Najmä v európskej súťaži sme mali na to, aby sme nášho súpera porazili a ochutnali skupinovú fázu. Po domácej výhre nad Vitoriou Guimaraes 4:1 sme sa však zľakli veľkej šance postúpiť a v Portugalsku sme prehrali 1:5.

V kádri došlo k dosť veľkým zmenám, preto aj trochu trvalo kým sa chlapci zase zohrali. Odišiel od nás najmä náš dosiaľ najúspešnejší hráč, Giuseppe Castellano. Kúpili ho do Twente Enschede za 2,5 milióna eur. Rozlúčili sme sa taktiež s Alexom Butlerom, ktorý si to namieril do konkurenčného Aberdeenu (250 tisíc eur). Niekoľkých ďalších hráčov som preradil do Bčka a už sa odtiaľ nevrátili. Kúpil som jediného hráča. Michael Steiner, ďalší Čech z Brna (Jarovi sa tam voľajako zapáčilo), k nám prišiel za 275 tisíc eur a spolu s Queirosom tvorili obrannú stredovú dvojicu. Queiros bol však snáď polovicu sezóny zranený. Ak to takto bude pokračovať, rozlúčime sa aj s ním. Ostatných hráčov som získal z trhu voľných hráčov. Ľavý obranca Ian Weir (22) nahradil Toma Skogsruda, z Dánska prišla dvojica útočníkov: Jens Lund (18, exBayern Munchen) a Niels Sorensen (17, exMidtjylland). Do stredu poľa som získal druhého Novozélanďana, Michaela Atkinsa (21). Uskutočnil sa aj už skôr avizovaný prestup Nathana Milosevica (18). Simon McLaughlin (19) doplnil naše mladé útočné rady.

Ligu sme odohrali úspešne, obhájili sme tretie miesto, opäť za dvojicou Celtic a Hibernian. Vďaka tomu budeme mať opäť možnosť predviesť niečo v EURO CUPe. Rangers voľajako vypadli z bojov o titul a skončili až na piatej priečke. Tony Ford mi zvýšil plat na 14500€ a predĺžil zmluvu o rok. Z tohtoročného odovzdávania cien sme opäť nevyšli naprázdno. Talentom roka sa podľa škótskych hráčov stal Simon McLaughlin a Miro Kocourek vyhral novinársku anketu Mladý hráč roka.

Rozhodol som sa stabilizovať káder, obmedziť množstvo zmien na minimum. Ale keď bude možnosť získať skvelého hráča ... No uvidíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára