štvrtok 17. novembra 2011

SEZÓNA 2016/2017 (1/4)

Tohtoročné predsezónne získavanie hráčov bolo takmer nulové. Podarilo sa mi získať len prednostné právo na prestup mladého Austrálčana Milosevica, ktorý k nám môže prestúpiť najskôr o dva roky kvôli svojmu nízkemu veku (v dobe podpisu zmluvy mal necelých 16 rokov). Odišiel od nás Bendiksen, ktorému som nepredĺžil zmluvu. Je to dobrý hráč, ale čo z neho, keď polovicu sezóny premaródi ? Vďaka dňu talentov si Billy Dodds všimol obrancu Michaela Lockeho a o pár dní už trénoval s nami. Čakala nás ťažká sezóna. Liga, Ligový pohár, Škótsky pohár, Challenge Cup a navyše EURO Cup. Hromada zápasov a ja som zvedavý, ako takú záťaž budú znášat hráči The Shires. Cieľ mám jediný, postup do Premier League. Každý iný úspech bude príjemný bonus.

EURO CUP

Našim prvým mimoškótskym súťažným súperom v histórii klubu bol tým Aktobe z Kazachstanu. Šlo o súboj 2.kola kvalifikácie do Eorópskej ligy. Po žrebe sme zalomili rukami ... vzdialenosť z Falkirku do Aktobe je cca 5000 kilometrov. Naši chlapci však aj s opuchnutými očami vyhrali na ihrisku súpera s prehľadom 4:1 a odviezli si domov dostatočný náskok. Doma sme potvrdili náš postup výsledkom 2:1. V treťom kole sme sa stretli s klubom Maccabi Tel Aviv a boli sme outsidermi. Na domácej pôde sa však hráči blysli asi svojim najlepším výkonom a vyhrali sme 4:1. Odveta v Izraeli sa hrala v kľudnom tempe a aj vonku sme získali 3 body pre Škótsko po výsledku 2:1. Štvrté kolo bolo konečnou pre The Shires. AS Monaco je úplne iný level a my sme po prehrách 3:6 a 0:4 ukončili naše pôsobenie v Európe. Skúsenosti sú však na nezaplatenie a v žiadnom prípade sme si neurobili hanbu.

CHALLENGE CUP

1.kolo Stranraer vs. The Shires 1:4 (Kubala 2, Laing, Pope vl.)
2.kolo The Shires vs. Dunfermline 4:2 (Milne 2, Twardzik, Hutchings)
3.kolo Morton vs. The Shires 0:1 (Butler 92.min)
V semifinále tejto súťaže nás čaka tým Queen’s Park, ktorý hrá 4.ligu. Počítame s postupom do finále.

LEAGUE CUP

3.kolo St.Mirren vs. The Shires 2:3 (Butler, Hutchings, Laing)
Po vyradení prvoligistu nás vo štvrťfinále čaká výlet na Ibrox Stadium do Glasgowa, kde nás budú chcieť zase rozobrať domáci Rangers.

LIGA

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára